tiistai 16. lokakuuta 2012

Kuvia vaalitentistä

PAND - Taiteilijat rauhan puolesta järjesti eilen vaalitentin Espoon keskuksen kirjasto Entressessä. Puhuimme kulttuurista ja taiteesta: mitä kaupunkikulttuuri ylipäätään on ja miten sitä voi edistää? 

Esiin nousi muun muassa esteettömyys, julkinen liikenne (eipä ole kaikilla autoa, jolla matkustaa tapahtumiin), alueellinen tasa-arvo, tilan puute ja tyhjillään seisovat tilat sekä se, että rahoituksen hakeminen on usein liian byrokraattista. Yleisö esitti useita kysymyksiä liittyen erityisesti lasten ja nuorten kulttuurinälkään. Tiesittekö, että Espoon kaupunki varaa kouluretkien kuljetuksia varten vain 5€/oppilas/vuosi?! Ei siis ihme, että retkiä tehdään yhä vain vähemmän. Tällaisille asioille täytyy tehdä jotain!

Lisäksi koulut tarvitsisivat enemmän avustavaa henkilökuntaa, niin kuin tietysti myös vanhainkodit, sairaalat ja terveyskeskukset. Juuri tänään näin lööpeissä otsikon, jonka mukaan vanhukset eivät pääse ulkoilemaan jopa vuoteen. Tästä kirjoitan myöhemmin lisää ja annan nyt puheenvuoron valokuville. (Kiitos niistä JP Väisäselle! Samoin kiitokset paneelin vetämisestä Ritva Harlelle. Ja suuri kiitos myös kaikille paneeliin osallistuneille! Keskustelu oli antoisaa.)

Aivoriihi.En enää muista, mistä tässä äänestettiin, mutta varsin epäröivästi nousee  vihreä OK-paperini. Toinen Vihreiden ehdokas, Eeva-Helena Inomaa, väläyttää En Osaa Sanoa -lappua.

Keskustelua. Joku näyttää mulle vihreää valoa, ja itsekin sitä näemmä omille kommenteilleni heilutan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti