torstai 11. lokakuuta 2012

Kakkospaikka

Helsingin Sanomien kuntavaaligallup ennustaa Espoon Vihreille 14% kannatusta. Sillä tipahtaisimme täpärästi Espoon toiseksi suurimman puolueen pallilta, jolla istuisi seuraavana vaalikautena joko SDP tai Perussuomalaiset. Tosin Vihreiden kannatus on perinteisesti ollut suurempi vaalipäivänä kuin gallupeissa, joten nytkin on vain luotettava ihmisten äänestysaktiivisuuteen.

Kokoomuksen asema Espoon suurimpana puolueena jatkuu gallupin mukaan 38,1 % voimalla. Tällaisilla luvuilla Kokoomus tulee dominoimaan valtuustossa. Äänestyskannastaan vielä epävarmat voisivatkin pohtia, kenet he haluaisivat nostaa kakkospuolueeksi - Kokoomus kun tulee saamaan ääniä rutkasti. Ei ole suinkaan yhdentekevää, mitä puoluetta vahvistetaan, jotta saadaan päätöksenteko ulos kabineteista ja ihmisten kuuluville. Toisaalta puolueiden on jatkossa pystyttävä myös vetämään yhtä köyttä, mikäli halutaan jarruttaa esimerkiksi terveydenhuollon yksityistämistä ja ulkoistamista.


Joka tapauksessa ääni Vihreille on ääni avoimen politiikan, lähipalvelujen, lähikoulujen ja lähiluonnon puolesta. Se on ääni tavallisen, pienen ihmisen puolesta. Eikä se äänestämättä tapahdu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti